Människor har lagat mat över öppen eld i årtusenden. Det är en så inarbetad del av vår kultur att det har bäddats in i vårt DNA, och har varit avgörande för vår utveckling både på en fysisk och mental nivå. Vi förknippar mat med mer än bara smak, för mat är inte bara mat. Det är en stund vi delar med oss själva och dem runt omkring oss. Det är en erfarenhet.
Extra långa tändstickor
Genomsnittligt innehåll: 45/50 st./ask
Stickornas längd: 94 mm
Kraven på våra klassiska Sampo-tändstickor är högre än i den europeiska standarden, och test- och analysmetoderna är mer komplexa. MATCHTEK®-standarden garanterar att du använder säkra och pålitliga tändstickor som också är miljövänliga. Dessa högkvalitativa tändstickor spricker inte när de antänds eller går sönder i tändarens hand, vilket gör det säkrare och lättare att tända ett ljus eller eldstuga.
När det gäller lite mer avancerade tändbehov är det bäst att använda tändstickor som är längre och kraftigare än vanligt. Sampos extra långa tändstickor, som är närmare 10 cm långa, är utmärkta för att lättare tända eld på näver, papper, gravlyktor och andra utomhusljus. Med en extra lång tändsticka är flamman högre och brinntiden längre. Den här tändstickstypen är utformad för att göra vardagen enklare. Den gör det lättare att tända brasor utomhus och att nå in mellan vedträna i en kamin.
Bli Inspirerad
Matlagning över öppen eld
– en tradition som står sig
Svensk asp – en resurs som återbildas
För Sampo är det en prioritering att lära sig av naturen, att förstå dess principer och behov för att på så sätt kunna hålla den frisk och stabil. Mer än 90 procent av Sampos tändstickor och tändsticksaskar är gjorda av förnybara material.